Roerbakschotel met feta en courgettes

voor 2 personen
  • 1 verpakking Lassie Minuutje Zilvervliesrijst
  • 1 eetl. pijnboompitten
  • 1 courgette
  • 3 stukjes zongedroogde tomaten
  • 100 g blokjes feta(kaas)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 75 g fijngesnipperde ui
  • 1 theel. oregano
  • versgemalen peper

Rooster in een droge wok de pijnboompitten goudbruin en schep ze uit de wok.
Snijd intussen de courgette in plakken en de zongedroogde tomaat in reepjes.
Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de ui, oregano, courgette en zongedroogde tomaat ca. 3 minuten roerbakken
Verwijder intussen de omverpakking van de rijst en trek de afdekfolie van de bakjes rijst een klein stukje - ca. 1 cm - open (niet geheel verwijderen!) of prik er een aantal gaatjes in.
Voeg eventueel zout naar smaak toe.
Verwarm de bakjes 1 minuut op maximaal vermogen (900 Watt) in de magnetron.
Indien 2 bakjes tegelijk in de magnetron worden geplaatst dan 1,5 minuut!*
* De tijd kan variëren afhankelijk van het vermogen van uw magnetron.
Haal de bakjes uit de magnetron.
Let op: de bakjes zijn heet!
Verwijder de afdekfolie volledig voor het serveren.
Verwarm de feta kort met het groentemengsel mee en breng het gerecht op smaak met peper.
Stort de rijstbolletjes op 2 borden, verdeel de roerbakschotel over de borden en garneer deze met pijnboompitten.

Bron: Lassie

Terug