Kalfsmedaillons met spinazie

  • 4 kalfsmedaillons
  • 2 plakken rauwe ham
  • 500 g spinazie
  • 100 g kaas in plakjes (fontina of gruyere)
  • 0,5 dl room
  • 1 dl droge witte wijn
  • 20 g boter
  • 1 eetl. olie
  • salie
  • peper & zout

Laat de spinazie slinken in het aanhangend water en daarna goed uitlekken in een vergiet.
Schep de groente in een ovenschaal.
Braad de medaillons 1 minuut aan elke kant in de olie en boter.
Kruid ze met peper en zout en leg ze op de spinazie.
Snij de plakken ham doormidden.
Leg op elke medaillon een stukje ham, een plakje kaas en een blaadje salie.
Vermeng de wijn en de room.
Kruid met peper en giet de saus bij het vlees.
Zet de schaal 15 tot 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 175 °C.

Bron: Patapas

Terug