Entrecotes met kruidenjus

voor 2 personen

  • 1 teentje knoflook
  • 2 entrecotes
  • 1 plakje rauwe ham
  • 1½ eetl. vloeibare margarine
  • 2 laurierbladen
  • ½ theel. tijm
  • 1 dl bouillon
  • 1 partje citroen
  • 4 takjes peterselie

Verwijder het vliesje van de knoflook en halveer het teentje.
Wrijf het vlees in met de knoflook, peper en weinig zout.
Snijd de ham in reepjes.
Verwarm de margarine in een koekenpan en bak hierin de knoflook, de ham en de laurier 3 minuten zacht.
Schep dit uit de pan.
Bak de entrecotes in de achtergebleven margarine in 6-8 minuten bruin.
Neem het vlees uit de pan en houd het in aluminiumfolie warm.
Schenk de bouillon in de pan en roer het aanbaksel goed los.
Voeg de rauwe ham, laurier, de tijm en het partje citroen toe en laat de jus even koken.
Knip de peterselie klein en roer dit door de jus.
Leg de entrecotes in de jus en warm het geheel nog even door.

Menusuggestie
Lekker met witlof en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug