Gepofte aardappel met champignons

  • 500 g champignons,
    schoon, droog en in niet te dunne plakjes gesneden
  • 1 rode ui, gepeld en gesnipperd
  • 30 g boter
  • 4 eetl. crème fraîche
  • 1 eetl. fijngehakte bladpeterselie
  • 1 theel. cayenne peper
  • zout

Bak de champignonplakjes in de boter gaar en lichtbruin.
Schep ze uit de pan en hak ze fijn.
Bak de gesnipperde ui in boter zacht en lichtbruin.
Laat paddestoelen en ui afkoelen.
Roer nu door elkaar: de gehakte champignons, de gebakken uisnippers, crème fraîche, peterselie en cayennepeper.
Voeg naar smaak, maar wel tamelijk royaal, zout toe.
Schep een lepel van dit mengsel in een opengesneden gepofte aardappel.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug