Macaroni met geroosterde paprikasaus

voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 geroosterde paprika's (pot)
  • 150 - 200 g volkoren macaroni
  • 6 plakjes bacon
  • 1 eetl. olie
  • 100 g doperwten (diepvries)
  • oregano

Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
Laat de paprika's uitlekken en snijd ze in stukjes.
Kook de macaroni in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snijd de bacon in reepjes en bak ze in de olie langzaam bruin.
Fruit de ui en de knoflook mee met de bacon.
Voeg de paprika's toe en laat dit een paar minuten zacht sudderen.
Voeg de doperwtjes toe en kook ze in een paar minuten gaar.
Roer er een paar lepels kookvocht van de macaroni door.
Giet de macaroni af en meng de macaroni door de saus.
Maak het op smaak met peper, een beetje zout en wat oregano.

Menusuggestie
Lekker met andijviesalade met olijven.

Bron: Voedingscentrum

Terug