Kalfsstoofpot met witte wijn

  • 800 g kalfsschouder, in flinke blokken
  • klont boter
  • 25 g bloem
  • 1 ui bestoken met een kruidnagel
  • 1 takje of snufje tijm
  • 1 glas witte wijn
  • 2 eidooiers
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 eetl. citroensap

Verhit de boter en braad er het vlees wat in aan.
Bestuif met bloem en meng goed.
Voeg de ui, de tijm, de wijn en zout toe, breng aan de sudder en laat in circa 1½ à 2½ uur gaar worden of zeer laag vuur.
Verwijder de ui met kruidnagel.
Klop de eidooiers los met de room en het citroensap en meng er wat stoofvocht door.
Voeg dit al roerend bij het vlees en laat de saus onder voortdurend roeren nog wat verder binden.
Draai dan meteen het vuur uit.
Breng op smaak met zout & peper en serveer met gekookte rijst.

Bron: Onno Kleyn

Terug