Gemarineerd en gestoofd rundvlees

  • 2 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 limoenen
  • 2 cm gemberwortel
  • zout
  • 6 peperkorrels
  • ½ liter rode wijn
  • 2 dl runderbouillon
  • 2 takjes rozemarijn
  • 3 kruidnagels
  • 2 blaadjeslaurier
  • 5 takjes (blad)peterselie
  • 4 sukadelappen (1 kg)
  • croma vloeibaar
  • zout, peper
  • 2½ dl vleesjus

Pel de knoflook en ui en snijd ze grof.
Schil de limoenen dun af.
Schil en hak de gember.
Kneus de peperkorrels in vijzel.
Meng in een grote kom knoflook, ui, limoenschillen, gember, wijn, bouillon, rozemarijn, kruidnagels, laurier, peterselie, gekneusde peperkorrels en zout.
Leg de sukadelappen in de marinade en laat ze 24 uur marineren.
Haal de sukadelappen uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier.
Doe boter in een stoofpan bak de sukadelappen mooi bruin.
Blus af met driekwart van de marinade.
Voeg de jus toe en laat het gerecht ca. 3½ uur op laag vuur met deksel op de pan stoven.
Voeg eventueel extra marinade toe als het gerecht teveel verdampt.

Bron: Boeuf d'Ardenne

Terug