Pappardelle met paddestoelensaus

vegetarisch

  • 20 g gedroogde funghi porcini (eekhoorntjesbrood)
  • 350 g gemengde paddestoelen zoals kastanjechampignons, cantharelle
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blaadjes verse salie
  • 400 g vers pastadeeg
  • zout
  • peper
  • olijfolie classico
  • 0.5 dl marsala
  • 2 dl finesse voor koken (kookroom)
  • stukje Parmezaanse kaas (of pecorinokaas)

Week de gedroogde porcini ca. 10 minuten in ca. 2 dl warm water.
Veeg de verse paddestoelen schoon en scheur ze in grove stukken.
Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook.
Hak de salie fijn.
Knijp het vocht uit de geweekte porcini en snijd ze grof.
Zeef het weekvocht en bewaar het.
Rol het pastadeeg uit met behulp van een pastamachine of deegroller tot een dunne lap.
Snijd brede repen van het deeg.
Breng een pan met water en zout aan de kook.
Kook de pappardelle in ca. 4 minuten beetgaar.
Verhit intussen 2 - 3 eetlepels olijfolie in een pan.
Voeg de knoflook, sjalotjes toe en fruit ze ca. 30 seconden.
Voeg de porcini en paddestoelen toe en bak ze, al omscheppend, op een hoog vuur ca. 3 minuten.
Blus het geheel af met de marsala.
Voeg de room en pesto toe en warm snel door.
Breng de saus op smaak met zout, (versgemalen) peper, salie en eventueel een beetje weekvocht van de paddestoelen.
Laat de pappardelle uitlekken en schep de paddestoelensaus erdoor.
Verdeel de pasta over 4 pastaborden.
Schaaf er krullen Parmezaanse kaas over.

Life & Cooking

Terug