Herfstige koteletten met appel en room

koteletten_appel_room (3K)

  • 2 friszure appels
  • 3 dikke eetl. roomboter
  • 4 kalfskoteletten of schouderkarbonaadjes
  • 4 eetl. calvados
  • 20 cl crème fraîche

Schil de appels, snijd ze in partjes en bak ze apart zachtjes in een eetlepel boter tot ze zacht zijn.
Bewaar.
Verhit 2 eetlepels boter in een grote koekenpan en bak er de koteletten in op halfhoog vuur, 3 à 4 minuten per kant.
Haal uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie.
Blus de pan met calvados, laat flink bruisen en roer.
Voeg de room toe en laat kort inkoken tot het sauzig genoeg is.
Schenk er tussentijds het lekvocht van het vlees nog even bij.
Warm de appelpartjes op.
Maak de saus op smaak af met zout & peper en serveer het een met het ander.
Ik vind puree er goed bij passen: zelfgemaakt natuurlijk.

Bron: Onno Kleyn

Terug