Spinaziestrudel

  • 1 pak bladspinazie
  • 8 vellen filodeeg
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 250 g jonge komijnekaas (stuk)
  • 50 g rozijnen
  • 45 g amandelen
  • zout
  • peper
  • vloeibare margarine of gesmolten boter

Verwarm de oven voor op 200º C.
Laat de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing ontdooien en goed uitlekken (druk overtollig vocht uit de spinazie).
Laat het deeg ontdooien.
Hak de peterselie en de lente-uitjes fijn.
Snijd de kaas in blokjes.
Wel de rozijnen in warm water.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en hak ze.
Meng in een kom de spinazie met de peterselie, lente-uitjes, kaas, rozijnen en amandelen en breng op smaak met zout & peper.
Leg de fillovellen dakpansgewijs over elkaar heen en bestrijk het deeg vloeibare margarine.
Leg de spinazie in een baan aan één kant op de deeglap en rol het deeg op.
Bestrijk de strudel met vloeibare margarine.
Bak de strudel op een met bakpapier beklede bakplaat ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Lekker met een tomatensalade.

Serveertips
Met spinazie kun je heel goed variëren: denk aan spinaziesaus voor over de pasta, spinaziesoep, spinazie als bijgerecht, een omelet met spinazie erdoor, spinazie op een pizza enzovoort.

Life & Cooking

Terug