Fetta courgetta

fetta_courgetta (3K)

voor 1 persoon

  • 1 courgette
  • ½ zomerprei
  • 30 g fetakaas
  • 50 g gerookte amandelen
  • 75 g couscous
  • 1 theel. geraspte citroenschil
  • citroensap
  • teentje knoflook
  • olijfolie
  • zout & peper

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de courgette door in de lengte en hol de courgette uit met een theelepel, zodat je deze straks mooi kunt vullen.
Bewaar het vruchtvlees en de zaadlijsten en snijd deze fijn.
Was de prei goed en snij in dunne ringen.
Plet de knoflook, verwijder het schilletje en snijd ze fijn of gebruik een knoflookpers.
Verwarm in een koekenpan op lage temperatuur een beetje olie en voeg de courgette met de prei en knoflook toe en bak deze langzaam glazig.
Niet op te hoge temperatuur anders kan de knoflook verbranden en wordt 'ie bitter...
Kook ongeveer 1 koffiemok water in een pan of gebruik een waterkoker.
Doe de couscous met een beetje zout in een kommetje en giet er zoveel gekookt water overheen dat het net onder water staat.
Laat 5 minuten wellen.
Roer daarna los met een vork.
Doe de helft van de couscous in een kom en voeg het gebakken courgettemengsel toe.
Breng op smaak met zout, peper, citroensap en olijfolie.
Rasp de citroen licht en voeg 1 theelepel rasp toe.
Hak de amandelen fijn (pas op je vingers!!) en voeg ⅔ door het couscous mengsel.
(De rest houd je achter voor de garnering.)
Verdeel de andere helft van de couscous in een soort gespreid bedje in de ovenschaal en leg de courgettehelften hierboven op.
Vul de courgettes nu met het couscousmengsel.
Verbrokkel de feta en verdee! over de gevulde courgettes.
Strooi nog een klein deel van de overgebleven gehakte amandelen overheen.
Sprenkel er nog wat olijfolie over heen en zet in de oven.
In 20 - 22 minuten op 180 °C zijn je courgettes beetgaar en de vulling heerlijk knapperig!
Terwijl de courgettes in de oven staan, kun jij jezelf even een lekker wit wijntje of fris sapje inschenken.
Dat heb je verdiend!
Serveer de courgettes op een bedje van couscous en gehakte amandelen en besprenkel met wat citroensap.

Tip
Heb je nog munt of peterselie in de koelkast?
Snij dit ragfijn en doe dit door het couscousmengsel voordat je de courgettes vult.

Bron: Marc van der Krogt
Gepubliceerd door: Kamilla's keuze

Terug