Pink pasta

pink_pasta (3K)

voor 1 persoon

  • 100 g spaghetti
  • 150 g snijbiet
  • ½ bosje radijsjes
  • 75 g roomkaas
  • bosknoflook
  • citroen
  • ui
  • olijfolie of klontje boter
  • zout
  • peper

Begin met het koken van de pasta.
Breng water met wat zout aan de kook en doe dan de pasta erin.
Na drie minuten mag het vuur uit.
Giet niet af, doe een deksel op de pan en laat de pasta nog acht minuten garen.
Terwijl de pasta aan het nagaren is, bereid je de saus.
Was eerst de snijbiet goed schoon.
Snijd de stelen in stukjes van ongeveer één cm en houd ze apart.
Snijd de bladeren in grove stukken.
Snipper de ui en bosknoflook in kleine stukjes.
Fruit de ui in wat olie, op een laag vuurtje, tot deze glazig is.
Voeg de knoflook toe, en een minuut later de steeltjes van de snijbiet.
Laat nog een paar minuten fruiten.
Tot slot voeg je de bladeren van de snijbiet toe.
Laat alles vijf minuten bakken, tot de snijbieten zacht zijn.
Was de radijsjes in de tussentijd en snij ze in partjes, strooi er wat zout overheen en zet apart.
Was de citroen en rasp de gele oppervlakte van de schil (het witte gedeelte smaakt bitter).
Roer de roomkaas door het mengsel van ui, knoflook en snijbiet, net zo lang tot deze gesmolten is.
Is het mengsel erg dik?
Voeg wat kookvocht van de pasta toe, om het wat te verdunnen.
Schep de pasta door de saus.
Voeg naar smaak zout & peper toe en strooi de citroenschil-rasp eroverheen.
Snij een schijfje citroen af voor de garnering.
Pers opk wat citroensap over de pasta.
Versier de pasta tot slot met de partjes radijs en citroenpartjes en geniet van de zachte bite van deze Pink pasta!
Schenk een witte wijn of bruiswater met citroen voor jezelf in... je hebt toch zeker hard genoeg gewerkt vandaag!

Bron: Marc van der Krogt
Gepubliceerd door: Kamilla's keuze

Terug