Rösti - I

Rasp enkele rauwe aardappelen en snij een kleine ui (desnoods met een schaaf) in zo dun mogelijke plakjes.
Meng de aardappel en de ui en voeg een klein beetje peper en zout toe.
Laat een pan warm worden en bak dunne pannekoekjes in een beetje olie.
Laat traag gaar worden (het vuur niet te hoog zetten want dan krijg je verbrande rauwe aardappel).
Laat uitlekken op keukenpapier.
Als je ze groot genoeg maakt, dan kun je deze pannenkoekjes vullen (met een gestoofde wortel bijvoorbeeld) en oprollen.
Leg ze dan in een ovenschotel en zet ze 10 minuten voor het opdienen nog even in de oven.

Velt vzw, Vereniging voor Ecologische Leef- en Teeltwijze


Rösti - II

rosti (3K)

  • 1 kg (kruimige) aardappels
  • 1 grote ui
  • zout
  • boter

Schil en was de aardappelen.
Gaar ze in een afgesloten schaal in een magnetron op vol vermogen in 4 minuten voor.
Bak de fijngesneden ui.
Rasp de aardappelen en
meng de massa met de uien en 't zout.
Bak het geheel in een koekepan op een laag vuur.
Druk de bovenkant met een houten lepel aan.
Bak eerst de ene kant goudbruin in 10 minuten.
Laat de koek op een verwarmde schotel glijden en smelt weer boter in de pan.
Bak nu ook de andere kant goudbruin.

Variatietip
Naast ui kunt u ook stukjes paprika of ham door de rösti mengen.

Bron: AGF Promotie Nederland

Terug