Asperges met ham en eiersaus - I

voor 8 personen

  • 600 - 700 g witte asperges
  • 2 eidooiers
  • 5 eetl. droge witte wijn
  • zout & peper
  • nootmuskaat
  • 300 g gerookte ham
  • bieslook
  • 10 kerstomaatjes

Kook de asperges in ruim water in ± 20 minuten gaar.
Giet ze af, leg ze op een schaal en houd ze onder aluminiumfolie warm.
Klop de eidooiers met de wijn, zout en nootmuskaat au bain-marie (boven heet water) tot een schuimige saus.
Vouw de ham in rozetten en leg ze naast de asperges.
Was de bieslook en knip hem fijn.
Was de kerstomaatjes en halveer ze.
Schenk de saus over de asperges en garneer de asperges met de kerstomaatjes en de bieslook.
Lekker met gebakken of gekookte krieltjes.

Bron: Astrid Veltman


Asperges met ham en eiersaus - II

asperges_ham_eiersaus (3K)

voor 2 personen

  • 200 g groene asperges
  • 1 dun stokbrood
  • 4 eetl. olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 4 geroosterde paprika

Snijd een klein stukje van de onderkant van de asperges af.
Kook de asperges 10 minuten in water met zout, giet ze af en spoel er koud water over.
Verwarm de oven op 200 °C.
Snijd het stokbrood in schuine plakken.
Bestrijk ze met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout.
Zet de broodplakken 5 minuten in de oven tot ze goudgeel van kleur zijn.
Beleg de broodsneetjes met plakjes geitenkaas met daarop de reepjes paprika en stukjes asperge.
Strooi er desgewenst nog wat versgemalen peper over.

Bron: Lekker en Apart

Terug