Aspergeparfait

  • 200 g groene asperges
  • 3 gesplitste eieren
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 2½ dl stijfgeklopte slagroom
  • 4 met water omgespoelde eenpersoons ronde vormpjes

Kook de asperges in ruim water zonder zout in 6 minuten gaar.
Pureer ze en wrijf ze door fijne zeef.
Klop de eidooiers met 75 g suiker in een kom op een pan met heet water tot een dik, romig mengsel.
Laat het van het vuur af al roerend afkoelen.
Klop de eiwitten met 25 g suiker stijf.
Vermeng de aspergepuree en het dooiermengsel en spatel de eiwitten en de slagroom er voorzichtig door.
Schep het mengsel in de vormpjes en dek die met plasticfolie af.
Laat de aspergeparfaits 1 nacht in de diepvriezer opstijven.
Stort de parfaits en serveer ze met gekonfijte aspergepunten en bijvoorbeeld kletskopjes.

Bron: Lekker en Apart

Terug