Biefstuk met chimichurri

  • 1 a 2 sjalotten of 1 kleine ui
  • ½ rode paprika
  • ½ groene paprika
  • 1 rode peper
  • 8 takjes peterselie
  • ½ dl witte wijnazijn
  • 1½ dl olijfolie extra vergine
  • ½ eetl. gedroogde oregano
  • ½ eetl. bruine basterdsuiker
  • 2 tenen knoflook
  • zout, versgemalen peper
  • 4 biefstukken
  • zout, peper
  • olijfolie extra vergine

Maak de sjalot, paprika's en peper schoon en snijd de groente heel fijn.
Hak of knip de peterselie fijn.
Meng in een kom de azijn, olie, ui, paprika, peper, peterselie, oregano en suiker.
Pel de knoflook en pers het erboven uit.
Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met zout & peper.
Verhit de grillplaat.
Bestrooi de biefstukken met zout & peper en wrijf ze in met olie.
Grill ze in 4 - 6 minuten medium.
Serveer de biefstuk met de chimichurri.

Bron: Boeuf d'Ardenne

Terug