Foccacia met gegrilde beefsteak

  • 300 g beefsteak
  • rasp van 1 citroen
  • olijfolie extra vergine
  • 5 takjes verse oregano
  • 1 rode paprika
  • 1 handpeer
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bollen (buffel)mozzarella
  • zout & pepermix
  • 2 foccaciabroden
  • 50 g rucola of verse spinazie
  • extra nodig: plastic folie, deegroller, grillpan

Leg de beefsteak tussen folie en sla ze plat met behulp van bv. een deegroller.
Meng de citroenrasp met een royale scheut olijfolie en 3 takjes oregano en marineer hierin de kip een half uurtje.
Maak de paprika en peer schoon en snijd ze in blokjes.
Pel en snipper de sjalot en knoflook.
Snijd de mozzarella in blokjes.
Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook.
Voeg de paprika toe en bak een paar minuten.
Voeg de peer toe en bak nog even kort.
Draai het vuur uit en schep de mozzarella erdoor.
Breng alles op smaak met zout & pepermix.
Verhit de grillpan.
Bestrooi de beefsteak met zout & pepermix en grill ze gaar.
Beleg het brood met blaadjes rucola.
Verdeel het paprikamengsel erover en leg de beefsteak erop.
Garneer met takjes oregano.

Bron: Boeuf d'Ardenne

Terug