Aardappeltjes met lamskoteletten en rode port

aardappeltjes_lamskoteletten (2K)

  • 6 grote vastkokende aardappelen
  • 5 eetl. olijfolie
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 1 dl vleesbouillon
  • 1 dl rode porto
  • 1 dl balsamico-azijn
  • 12 lamskoteletjes
  • kervel
  • zout

Stoof het sjallotje in de olijfolie en blus met balsamico, porto en de bouillon.
Laat voor de helft inkoken en breng op smaak met peper en zout.
Was de aardappelen, dep ze droog en snij ze in blokjes van 1,5 cm.
Bak ze goudbruin in de resterende olijfolie.
Bestrooi ze daarna lichtjes met zout.
Verwarm een pan op een hoog vuur en bak hierin kort de lamskoteletten.
Leg wat aardappeltjes op een bord, enkele lamskoteletjes erbovenop, overgiet met de portosaus en werk af met een beetje kervel.

Tip
Je kan dit gerecht ook een extra toets geven door er wat boschampignons bij te geven.

Bron: Patapas

Terug