Kus de meiraapjes

kus_meiraapjes (3K)

voor 1 persoon

  • 150 g couscous
  • ½ bouillonblokje
  • 200 g meiraapjes
  • 1 takje rozemarijn
  • 25 g honing
  • handje rozijnen
  • hand amandelen
  • paar blaadjes munt
  • pepertje naar smaak
  • olijfolie of klontje boter
  • zout
  • peper

Begin met het grove werk!
Hak de amandelen.
Rol de amandelen in een schone theedoek en sla hierop met een hard voorwerp.
Breng 45 cl water aan de kook en voeg het bouilonblokje toe.
Roer goed, tot het blokje volledig is opgelost.
Doe de couscous met een klein klontje boter of scheutje olie in een hittebestendige kom of pan en giet de kokende bouillon eroverheen.
Dek de kom of pan af. In vijf minuten neemt de couscous het vocht op.
Pluk in de tus$entijd de blaadjes van het takje rozemarijn en snijd de meiraapjes in schijven van een halve centimeter.
Verhit een klontje boter of een eetlepel olie en bak de meiraapjes en rozemarijn een minuutje aan.
Voeg 75 milliliter water en bijna al de honing toe aan de meiraapjes.
Doe een deksel op de pan en laat alles vijf minuten gaarstoven.
Voeg de amandelen toe en laat ze twee minuutjes mee bakken.
Haal het deksel van de pan en laat het vocht nog even inkoken tot een dikke saus.
Snijd nu de muntblaadjes in kleine stukjes, bewaar een paar blaadjes voor de garnering.
Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snijdt deze fijn.

Houdt je van pittig?
Laat dan juist een paar zaadjes zitten.
Houd je van mild?
Gebruik dan niet het hele pepertje.

Maak de couscous los met een vork, voeg de muntblaadjes, het pepertje en de rozijnen toe aan de couscous en roer goed door.
Serveer de couscous op een groot bord.
Drapeer de meiraapjes en amandeltjes over de couscous en giet het restje honing er overheen.
Daar gaan de meiraapjes prachtig van glanzen!

Bron: Marc van der Krogt
Gepubliceerd door: Kamilla's keuze

Terug