Roergebakken witlof met aardappelpuree en rookvlees

witlof_aardappelpuree (2K)

  • ca. 1½ dl halfvolle melk
  • ½ eetl. verse tijmblaadjes
  • versgemalen peper
  • 1 eetl. suiker
  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild
  • zout
  • nootmuskaat
  • 200 g rookvlees, in iets dikkere plakken
  • 6 struikjes witlof
  • 4 eetl. olijfolie

Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in een pan met in weinig water met zout in ca. 20 minuten gaar.
Maak de struikjes witlof schoon en snijd ze in de lengte in repen.
Verhit in een wok 2 eetlepels olijfolie en schep de witlof erdoor.
Strooi de suiker en tijm erover en roerbak de witlof in ca. 5 - 8 minuten mooi bruin en gaar.
Voeg eventueel een scheutje water toe.
Giet de aardappelen af en stamp ze met een stamper fijn.
Roer er 2 eetlepels olijfolie en zoveel melk door dat een smeuïge puree ontstaat.
Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
Warm de puree nog even zachtjes door.
Bak in een droge koekenpan de plakjes rookvlees knapperig bruin.
Schep op vier warme borden in het midden een bergje aardappelpuree.
Schep de witlof erop en leg daarop de plakjes rookvlees.

Bron: Receptenbank

Terug