Provençaalse gehaktschotel met champignons

voor 2 personen

  • 1 verpakking Lassie Minuutje Zilvervliesrijst
  • 2 eetl. olijfolie
  • 250 g rundergehakt
  • 1 theel. Provençaalse kruiden
  • 1 theel. geperste knoflook (potje)
  • 75 g fijngesnipperde ui
  • 125 g champignons, in plakjes
  • 150 g (panklare) haricot verts
  • zout
  • versgemalen peper

Verhit de olie in een wok en bak hierin het gehakt met Provençaalse kruiden en knoflook ca. 2 minuten op hoog vuur.
Voeg de ui, champignons en haricot verts toe en roerbak deze ca. 5 minuten mee.
Verwijder intussen de omverpakking van de rijst en trek de afdekfolie van de bakjes rijst een klein stukje - ca. 1 cm - open (niet geheel verwijderen!) of prik er een aantal gaatjes in.
Voeg eventueel zout naar smaak toe.
Verwarm de bakjes 1 minuut op maximaal vermogen (900 Watt)in de magnetron.
Indien 2 bakjes tegelijk in de magnetron worden geplaatst dan 1,5 minuut!*
* De tijd kan variëren afhankelijk van het vermogen van uw magnetron.
Haal de bakjes uit de magnetron.
Let op: de bakjes zijn heet!
Verwijder de afdekfolie volledig voor het serveren.
Breng de Provençaalse gehaktschotel op smaak met zout & peper.
Verdeel de Provençaalse gehaktschotel en rijst over 2 borden.

Bron: Lassie

Terug