Hamsoufflé met maderasaus

  • 200 g ham
  • ± 100 g brood (oud)
  • 1 ei
  • ½ eetl. melk
  • peper
    • maderasaus
  • 4 dl bouillon
  • 20 g bloem
  • 25 g boter
  • 1 eetl. ketjap
  • soja
  • ½ dl madera
  • ui
  • worteltje
  • peterselie

De ham tweemaal door een gehaktmolen malen.
Het brood in kokend water weken.
Daarna zeer droog uitdrukken en vermengen met de hammassa, ei, peper en de melk.
Alles door een fijne zeef wrijven.
Een timbaalvorm met boter besmeren en met paneermeel bestrooien.
Deze tot ⅔ van de hoogte met de massa vullen en de soufflé ½ à ¾ uur au bain-marie koken.

De maderasaus
De groenten enige tijd in de boter fruiten, bloem erbij voegen en, als alles lichtbruin is, de bouillon erbij voegen.
De saus goed laten koken en afmaken met het bruin van jus, ketjap en madera.

Als de hamsoufflé klaar is, op een bord serveren en de maderasaus er omheen gieten.

Terug