Varkenshaasspiesjes met gebakken courgette

varkenshaas_spiesjes (2K)

  • 400 g varkenshaas in dobbelstenen gesneden
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 1 takje rozemarijn, de naaldjes fijngesneden
  • 1 takje tijm, de blaadjes fijngesneden
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 courgette
  • ½ rode paprika
  • versgemalen peper
  • zout

Kruid de varkenshaas met paprikapoeder, knoflook, rozemarijn, tijm, peper en zout en giet daarna de olijfolie er overheen.
Schep het vlees en de kruiden goed door elkaar en laat het minstens 1 uur afgedekt marineren.
Rijg daarna het vlees aan houten prikkers.
Snijd vervolgens de courgette in plakjes, maar houd 2 dunne, in de lengte gesneden plakken courgette apart.
Snijd de paprika en de lange courgetteplakken in dunne repen en houd deze apart.
Kruid de overige courgette rondjes met peper en zout en bak deze met wat olie aan beide zijden goudbruin.
Verhit een grillpan en bak de varkenshaasspiesjes aan alle kanten goudbruin en net gaar.
Verdeel de courgette rondjes over voorverwarmde borden en leg de spiesjes in het midden van het bord.
Garneer het gerecht met de reepjes paprika en courgette.
Lekker met pasta of risotto!

Wijnadvies
Huiswijn Spar, Cabernet Sauvignon, Chili

Succestip
Gebruik i.p.v. varkenshaas bijv. biefstuk, lamsvlees of kipfilet.

Bron: Spar Succes recepten

Terug