Rundertartaartjes met warme Provençaalse groenten

tartaar_prov_groente (2K)

  • 4 rundertartaartjes 100 g
  • 1 eetl. boter
  • 3 eetl. olijfolie
  • ½ courgette
  • ½ aubergine
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 8 champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 tomaat
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadjelaurier
  • versgemalen peper
  • zout

Snijd alle groenten in kleine blokjes.
Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak hierin de groenten aan.
Kruid de groenten met knoflook, tijm, laurier, peper en zout.
Blus het af met een scheutje water en laat het geheel op laag vuur zachtjes stoven.
Verhit in de tussentijd een koekenpan en laat de boter hierin goudbruin uitbruisen.
Kruid de tartaartjes met peper en zout en bak ze aan beide zijden goudbruin maar niet gaar.
Schep de groenten op voorverwarmde borden en leg de tartaartjes in het midden van de borden.
Serveer het gerecht met gebakken aardappeltjes.

Wijnadvies
Bergschaduw Ruby Cabernet Cinsault, Zuid Afrika

Succestip
Meng de gestoofde groenten door bijv. gekookte rijst of tagliatelle.

Bron: Spar Succes recepten

Terug