Japanse aardappeltjes met dashibouillon

japanse_aardappeltjes (2K)

  • 20 kleine vastkokende aardappelen
  • 200 g rundvlees in reepjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 4 eetl. sake
  • 4 eetl. donkere sojasaus
  • 4 eetl. azijn
  • 4 eetl. suiker
  • 2 citroengrasstengels
  • 3 dl dashibouillon
  • 1 handvol koriander
  • 3 eetl. arachideolie

Snijd het rundvlees in reepjes.
Verwarm de arachideolie in een wok.
Fruit er de fijngesnipperde ui, de fijngesnipperde look, de gekneusde citroengrasstengels en rundreepjes in.
Snijd de aardappelen in blokjes en voeg ze toe.
Besprenkel ze met een mengsel van dashi, sake, soja, azijn en suiker.
Bak de aardappelen gaar en verwijder het citroengras.
Verdeel over de kommetjes en werk af met wat fijngehakte koriander.

Tip
Ook lekker met eend, varken of kip.

Bron: Patapas

Terug