Ribeye met crème de cassis saus

  • 2 ribeye steaks (flinke)
  • 2 eetl. rozijnen
  • 2 eetl. créme de cassis
  • 75 g boter
  • 12½ cl koffieroom
  • snufje zout
  • snufje peper (uit de molen)

Was de rozijnen goed en laat ze gedurende 30 minuten in de crème de cassis weken.
Dep de ribeye steaks goed droog en bestrooi ze met wat peper.
Laat vervolgens in een koekenpan de boter bruin worden.
Schroei de ribeye steaks snel aan beide zijden bruin.
Zet het vuur laag en bak de steaks 2 minuten aan elke kant, afhankelijk van de gewenste roodheid.
Leg de steaks op een schaal, bestrooi ze met zout & peper en bedek ze met folie.
Doe de rozijnen met de crème de cassis en de koffieroom bij de bakboter.
Roer het geheel tot een saus ontstaat en laat het even door koken.
Breng de saus op smaak met zout & peper uit de molen.
Snijd de ribeye’s in mooie plakjes en verdeel ze over 4 borden.
Schenk wat saus over het vlees en giet de rest in een sauskom.
Lekker met frietjes en vers-fruit-salade.

Bron: Vlees.nl

Terug