Grieks gehaktbrood

voor 4 - 6 personen

  • 1 ui
  • 4 eetl. paneermeel
  • 1 tomaat
  • 4 eetl. olijfolie
  • 15 g peterselie
  • zout
  • 2 bosuitjes
  • 2 theel. chilipoeder
  • 100 g Griekse feta
  • 1 - 2 eetl. kristalsuiker
  • ½ citroen
  • 750 g rundergehakt
  • 1 ei
  • versgemalen zwarte peper

Verwarm de oven voor op 175 °C.
Pel de ui en snijd hem in dunne ringen.
Snijd de tomaat in plakjes.
Hak de peterselie heel fijn.
Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
Verkruimel de feta.
Boen de citroen schoon onder stromend water en rasp de gele schil er boven een kom af.
Pers de citroen uit.
Doe het gehakt bij de geraspte citroenschil in een kom.
Maak het gehakt met een vork wat los en breek het ei erboven.
Voeg het paneermeel met de peterselie, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap, 2 theelepels zout, 1 theelepel peper en het chilipoeder toe.
Meng alles goed door elkaar en kneed het dan nog even door.
Meng dan de bosui en de helft van de feta erdoor.
Doe het gehakt over in een lage ronde ovenschaal (24 - 26 cm Ø), druk het goed aan en strijk de bovenkant glad.
Verdeel de plakken tomaat en de uiringen erover.
Strooi de rest van de feta erover en maal er wat peper boven.
Strooi de suiker erover en sprenkel er tot slot 2 eetlepels olijfolie over.
Schuif de schaal met gehakt in het midden van de oven en bak het gehaktbrood in 50 - 60 minuten mooi bruin en gaar.

Serveren
Lekker met een gemengde salade en gebakken aardappelen of brood.

Bron: Receptenbank

Terug