Lasagne

voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. olie
  • 150 g rundertartaar
  • 200 g roerbakgroente
  • ½ blik tomatenblokjes
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • oregano
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • 3 eetl. bloem
  • 3 dl groentebouillon
  • ca. 100 lasagnevellen
  • 50 g geraspte belegen 30+ kaas
  • 100 g cottage cheese

Maak de ui en de knoflook schoon snijd dit klein.
Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
Bak de tartaar mee gaar en rul.
Voeg de roerbakgroente toe en bak dit kort mee.
Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe en maak het geheel op smaak met peper, weinig zout en oregano.
Warm de oven voor op 180 °C.
Verwarm de margarine.
Voeg de bloem toe en warm dit goed door.
Giet er bij gedeelten, onder goed roeren de bouillon bij tot een saus is ontstaan.
Laat de saus enkele minuten zacht koken.
Kook intussen de lasagne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Bedek de bodem van een rechthoekige ovenschaal met vellen lasagne en schep er de helft van de groentesaus op.
Dek dit af met lasagne en schenk er de helft van de andere saus over.
Dek weer af met lasagnevellen, met daarop de rest van de groentesaus.
Leg de rest van de lasagne er op en schenk er de rest van de saus over.
Meng de geraspte kaas met de cottage cheese en verdeel dit over de saus.
Laat de lasagne in de voorverwarmde oven in ca. 30 minuten heet worden en bruin kleuren.

Bron: Voedingscentrum

Terug