Aardappelen in zoutkorst

  • 1 kg aardappelen
  • 1,5 kg grof zeezout
  • 3 - 4 soeplepels bloem
  • 2 eiwitten
  • 1 dl water
    • handvol groene kruiden:
  • tijm
  • rozemarijn
  • bonenkruid

Was de aardappelen en schil ze, je kan ze ook in de schil laten.
Was en plet de verse kruiden.
Voeg bij het grof zeezout de bloem en de eiwitten.
Meng goed en voeg indien nodig een beetje water toe.
Doe er dan groene kruiden bij.
Bedek de bodem van een vuurvaste schaal (terrine of cocotte) met de aardappelen en een dikke laag zout.
Laat zo'n 35 - 45 minuten garen in een matig warme oven (180 °C).
Stort het zoutblok op een linnen doek.
Breek de zoutkorst om de gare en geparfumeerde aardappelen eruit te halen.
Veeg het zout er zorgvuldig af.
Als de aardappelen nog niet geschild waren, kan je nu de schillen verwijderen.

Bron: Sam Khaldi

Terug