Wokroll met badjak-vleesreepjes en boontjessalade

wokroll_badjak (4K)

  • 500 g gebroken sperzieboontjes
  • ½ krop kropsla
  • 2 eetl. gembersiroop
  • 3 eetl. azijn
  • wokolie
  • 300 g vleesreepjes
  • sambal badjak
  • ketjap manis
  • 1 pak Conimex Wok Rolls

Kook de boontjes in ruim kokend water in 3 - 4 minuten gaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Haal ondertussen de blaadjes sla los, was en droog ze.
Roer een dressing van de gembersiroop, de azijn, 1 eetlepel olie en naar smaak eventueel wat zout en peper.
Meng met de boontjes.
Verhit een grote wok, voeg een scheutje olie toe en wok hierin de vleesreepjes 3 minuten.
Voeg naar smaak sambal (ca. 1 theelepel, hoe meer, hoe heter!) en een scheutje ketjap toe.
Laat ca. 2 minuten op een hoog vuur inkoken.
Verwarm de wokrolls volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Leg blaadjes sla en wat boontjes op de wokrolls.
Verdeel de vleesreepjes erover.
Rol ze op en leg ze op 3 borden.
Leg de rest van de sla op een schaaltje en schep de rest van de boontjes erop.

Op tafel
Zet seroendeng en gebakken uitjes op tafel als extra smaakmakers.

Lekker anders kan ook
Voeg in reepjes gesneden rode ui en 3 eetlepels fijngehakte koriander toe aan de boontjessalade.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Kerrie-kokossoep en Limoenkwark toe.

Bron: Conimex

Terug