Toscaans geroosterde groenten

toscaans_geroosterde_groenten (2K)

vegetarisch, voor twee personen
  • 1 gele paprika
  • ½ courgette
  • 3 trostomaten
  • 6 grote champignons
  • 5 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. gesnipperde verse Italiaanse kruiden
    (tijm, oregano, marjolein, rozemarijn)
  • 1 pak Alpro soya tofu, fijngehakt
  • grof zeezout & peper

Verhit de oven voor op 200 °C.
Bestrijk een bakblik met olie.
Snijd de paprika in vier stukken, de courgette in dikke plakken en snijd de tomaten en de champignons doormidden.
Meng de kruiden door de 5 eetlepels olie.
Verdeel de groenten over het bakblik en smeer ze in met de helft van de olie met kruiden.
Rooster de groenten 30 minuten tot ze goudbruin zijn en de paprika zacht is.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en roerbak hierin soya tofu fijngehakt op een matig hoog vuur in drie minuten goudbruin.
Breng op smaak met zout & peper.
Bestrooi de groenten met grof zeezout en serveer ze met soya tofu fijngehakt.
Lekker met Italiaans brood en kruidenboter.

Bron: Alpro soya

Terug