Karbonade met mangosalsa

voor 2 personen

  • ½ rode ui
  • 1 tomaat
  • 1 mango
  • 5 takjes koriander
  • 2 dunne ribkarbonades
  • 1 eetl. olie

Snijd het stuk ui heel fijn.
Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit.
Snijd het vruchtvlees in blokjes en meng er de ui, de tomaat en kleingesneden koriander door.
Maak de salsa op smaak met peper en een beetje zout.
Warm de (contact)grill of grillpan voor.
Neem kant en klaar gemarineerde karbonades of wrijf het vlees in met peper en een beetje zout en druppel er wat olie over.
Gril de karbonades op de grill in ca. 10 minuten gaar en bruin.
Geef de salsa er bij.

Menusuggestie
Lekker met witlof en röstirondjes uit de oven.

Bron: Voedingscentrum

Terug