Gepekelde varkenlende

  • 1 kg varkenslende (aan 1 stuk)
  • 2 l water
  • 44 g zout
  • grof gemalen peper
  • vloeibare margarine
  • extra nodig: keukentouw, keukenpapier

Breng het water met het zout en het peper aan de kook.
Laat afkoelen tot onder 40 °C.
Bind het vlees met keukentouw op zodat het overal even dik is.
Leg het vlees in het pekelwater.
Zet het 24 uur in de koelkast.
Spoel het vlees daarna af en dep droog met keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 160º C.
Verhit een paar kneepjes vloeibare margarine in een braadpan of koekenpan en bak het vlees om en om aan.
Leg het in een ovenschaal of braadslee en zet het vlees nog ca. 20 minuten in de oven.
Snijd als het vlees goed is mooie plakken.
Lekker met gekonfijte groenten.

Variaties
Je kunt het vlees aanbraden en verder garen in de oven
Het vlees mag iets meer rosé gegeten worden, want het is gepekeld
Serveer met een lekkere bearnaisesaus
Neem voor een verandering een lekker gekruid biefstukje in plaats van varkensvlees en maak op deze manier je eigen pastrami.

Life & Cooking

Terug