Biefstuk met gebakken koriandersalsa

  • 1 grote bos koriander
  • 4 sjalotten, gesnipperd
  • 1 à ½ Spaanse peper, gehakt
  • beetje olie
  • 1 limoen
  • 500 g biefstuk of ander rood vlees, in vieren of in één stuk

Koop een flinke bos koriander bij een allochtone winkel, of betaal je blauw voor een stuk of zes pakjes of plantjes in de supermarkt.
Haal de blaadjes van de steeltjes en hak ze grof.
Fruit de sjalotten met de rode peper op niet te hoog vuur in een scheutje olie tot ze glazig zijn.
Doe de koriander erbij en laat al omscheppend wat slinken.
Knijp er dan de limoen boven uit, voeg zout toe en draai het vuur uit.
Bak of gril de biefstukken.
Ik vind gegrilde ribeye het lekkerst, maar de salsa smaakt bij allerlei soorten rood vlees, inclusief lamskoteletten.
Eén zeer dikke entrecote werkt ook.
Eventjes aanbraden en dan nog 15 minuten in een op 160 °C voorverwarmde oven zetten is dan het devies, plus 5 minuten afgedekt laten rusten, uit de oven.
Klassiek, net wat u zegt.

Bron: Onno Kleyn

Terug