Kebabs met yoghurt en tomatensaus

  • 1 ui
  • beetje olijfolie
  • sap van ½ citroen
  • 500 gram lamsbout, in kleine blokjes
  • 2 tenen knoflook, uit de pers
  • 3 dl yoghurt
  • klein blik ontvelde tomaten
  • cayennepeper (facultatief)
  • vleespennen of stokjes

Rasp of pureer de ui.
Meng met de olie, citroensap, zout en het vlees.
Laat zolang marineren als je tijd hebt, maar niet langer dan 2 uur.
Roer de helft van de knoflook door de yoghurt en zet weg.
Pureer de tomaten en doe de andere helft van de knoflook bij.
Verhit in een pan en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
Breng op smaak met zout en, als je dat wilt, cayenne.
Rijg het vlees aan pennen.
Verhit een grilplaat en rooster het vlees.
Draai het regelmatig om en maak het niet te gaar.
Serveer rijkelijk overgoten met de koele yoghurt en de warme tomatensaus.
Geef er Turks brood bij.

Bron: Onno Kleyn

Terug