Humus bi tahina, Kikkererwtenpuree met sesam

  • 1 halfliterblik kikkererwten
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetl. citroensap
  • 2 flinke eetl. tahin (sesampasta)
  • snufje zout
  • garnering: paprikapoeder of sumak, olijfolie

Met een blender is humus maken een fluitje van een cent.
Giet de kikkererwten af en bewaar het vocht.
Doe de knoflook met de erwten, het citroensap, de tahin en wat zout in de machine.
Giet er een scheutje vocht op en draai.
Waarschijnlijk moet er meer vocht bij om alles te laten pakken.
Voeg zoveel toe als nodig is en draai tot een gladde puree.
De presentatie is belangrijk: doe 2 à 3 volle eetlepels humus op een bordje of schaaltje en wrijf vanuit het midden een holletje.
Je moet een rand van humus hebben.
Schenk in het midden wat olijfolie en strooi op de humus vier streepjes met paprikapoeder of sumac, als een windroos.

Bron: Onno Kleyn

Terug