Rosbief sinaasappel & rozemarijn

rosbief_sinaasappel_rozemarijn (2K)

voor 6 - 8 personen

  • 3 theel. Tellicherry peperkorrels
  • 3 takjes rozemarijn
  • 6 eetl. sinaasappel rozemarijn saus
  • 4 eetl. olijfolie bak en braad
  • sap van ¼ sinaasappel
  • schil van een ½ sinaasappel
  • 750 g rosbief
  • extra nodig: vijzel

Kneus de Tellicherry peperkorrels met de rozemarijnblaadjes in een vijzel.
Meng met de sinaasappel rozemarijn saus, olijfolie bak en braad, sinaasappelsap en sinaasappelschil tot een marinade.
Dep de rosbief droog en smeer in met de marinade.
Laat 30 minuten marineren op kamertemperatuur.
Haal het vlees uit de marinade.
Schroei de rosbief op de barbecue aan alle zijden dicht en gaar vervolgens voor 30 - 35 minuten, de rosbief is dan rosé gebakken.
Sluit indien mogelijk de deksel van de barbecue.
Serveer met brood en de sinaasappel-rozemarijn saus.

Tip
Voor een snellere bereiding is het ook mogelijk om de rosbief in plakken te snijden van 1,5 cm dik en deze te marineren.
Gril de steaks aan beide zijdes 2 minuten op de barbecue.

Bron: Oil & Vinegar

Terug