Biefstuk met yoghurt en specerijen

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 1 eetl. garam masala
  • 1 eetl. gemalen koriander
  • 4 groene kardemompeultjes
  • 2 kruidnagels
  • 6 zwarte peperkorrels
  • scheutje olie
  • 1 dikke theel. bloem
  • 1 dl yoghurt
  • 4 x 100 g kogelbiefstuk of lamsbout
  • handje verse koriander

Ik heb bij mijn staafmixer een hakselmolentje dat hetzelfde doet als de keukenmachine.
Omdat het kleiner is, kun je er heel goed een kruiden-uimengsel in pureren.
Doe de ui, knoflook, geschilde gember en de specerijen in zo’n ding en draai tot prut.
Fruit het mengsel in een scheutje olie tot het vocht verdampt is en de geur lekker los komt.
Roer de bloem grondig door de yoghurt en voeg het bij het mengsel.
Doe er zout en een 1 dl water bij en laat 5 minuten zachtjes koken.

Gril of bak het vlees apart en houd het zeer rood.
Laat het afkoelen en snijd het daarna in stukjes of plakjes.
Warm het voor het serveren nog een paar minuten in de saus en maak op smaak af met zout.
Pas op, te lang verhitten maakt het vlees taai.
Bekroon met de koriander.

Bron: Onno Kleyn

Terug