Patates frites met Franse piri piri

patates_frites_piri_piri (2K)

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Neem 2 schalen en verdeel hierover de druivenpitolie.
Meng in de ene schaal de olie met de rub Portuguese en in de andere schaal met de Franse aardappelkruiden.
Schil de zoete aardappel en was deze.
Was de andere aardappelen met schil.
Snijd de aardappelen in gelijke frieten.
Maak de bosuien schoon en snijd deze in grove stukken.
Meng de zoete aardappel en de helft van de bosui met het rub Portugese mengsel.
De overige aardappelen en bosui mengen met het Franse aardappelkruidenmengsel.
Verhit 2 grote pannen en bak de 2 aardappelmengsels elk in een eigen pan in 5 minuten krokant en bruin.
Stort de frieten vervolgens op twee bakplaten met bakpapier, en bak nog 10 minuten in de oven.

Tip
Serveer samen met kippenvleugels en een frisse salade.

Bron: Oil & Vinegar

Terug