Curry van varkensvlees

  • 300 g kleine uitjes
  • 500 g hamlappen
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 groen pepertje
  • 2 teentjes knoflook
  • peper
  • zout
  • 3 eetl. olie
  • 2 theel. garam masala
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 1½ dl kruidenbouillon van een tablet

Pel de uitjes en kruis ze aan de onderkant met een scherp mesje iets in.
Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.
Maak de paprika's schoon en snijd ze in ringen.
Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snijd hem fijn.
Verhit de olie en bak de uien en knoflook enkele minuten omscheppend.
Bak de paprika-ringen en de pepersnippers even mee.
Strooi de garam masala en kerriepoeder erover en bak alles omscheppend tot de uitjes geel zijn.
Voeg het vlees toe en bak het enkele minuten op hoog vuur - nog steeds omscheppend.
Voeg dan de bouillon toe en stoof het vlees in ca. 25 minuten gaar.
Bind het vocht eventueel met maizena of bloem.

Serveren met basmati-rijst.

Bron: GroentenFruit Bureau

Terug