Groenlof met spek of tofu

  • 1 krop groenlof
  • 100 g gerookt spek of tofu
  • klontje boter
  • geraspte oude kaas
  • zout
  • 1 eetl. citroensap

Was de lof en snijd ze in reepjes.
Blancheer ze 5 minuten met citroensap en zout in kokend water.
Laat de groente in een vergiet uitlekken.
Bak het in reepjes gesneden spek of de in blokjes gesneden tofu in de boter.
Voeg de groenlof toe en laat dit 10 minuten op een zacht vuurtje smoren.
Schep de groente met spek of tofu in een ingevette ovenschaal en strooi er geraspte kaas over.
Laat de schaal in een hete oven of onder de gril staan totdat de kaas gesmolten is.
Lekker met aardappelen.
Dit gerecht kunt u ook meteen opdienen zonder het in een oven te zetten.

Bron: Odin
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug