Tabouleh met koude lamsbout, courgette en munt

  • 200 g couscous
  • 400 g lamsbout
  • 1 theel. gemalen komijn
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 courgette, in stukjes
  • 1 klein bosje krulpeterselie, fijngehakt
  • 1 klein bosje munt, fijngehakt
  • 1 klein bosje koriander, fijngehakt
  • 2 eetl. sterke extra vergine olijfolie (bijv.uit Marokko)
  • 1 citroen
  • peper en zout

Verwarm de oven op 200  C.
Laat de couscous wellen in heet water, zoals op de verpakking staat.
Laat afkoelen en roer goed los.
Wrijf het vlees in met de komijn en de olijfolie.
Braad de lamsbout in de oven in een klein half uurtje net niet helemaal gaar.
Laat afkoelen.
Meng alle overige ingredi nten met de couscous.
Proef en voeg peper en zout en naar smaak citroensap toe.
Serveer met de lamsbout.
Ook lekker met mintwater en harissa.

Meeuwig & Zn.

Terug