Romige biefstukreepjes met paprika

biefstukreepjes_paprika (2K)

  • 1 verpakking Lassie Minuutje Basmatirijst
  • 2 biefstukken (à ca. 100 g)
  • 2 eetl. olie
  • 125 g fijngesnipperde ui
  • 250 g paprikablokjes
  • 3 eetl. verse roomkaas met kruiden
  • 1 eetl. verse fijngeknipte bieslook
  • 2 voorverwarmde borden

Snijd de biefstuk in reepjes.
Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de reepjes biefstuk ca. 1 minuut op hoog vuur.
Schep de biefstuk uit de wok en houdt het vlees warm tussen 2 voorverwarmde borden.
Roerbak de ui en paprikablokjes ca. 3 minuten in de wok op hoog vuur.
Verwijder intussen de omverpakking van de rijst en trek de afdekfolie van de bakjes rijst een klein stukje - ca. 1 cm - open (niet geheel verwijderen!) of prik er een aantal gaatjes in.
Voeg eventueel zout naar smaak toe.
Verwarm de bakjes 1 minuut op maximaal vermogen (900 Watt) in de magnetron.
Indien 2 bakjes tegelijk in magnetron worden geplaatst dan 1,5 minuut!*
* De tijd kan variëren afhankelijk van het vermogen van uw magnetron.
Haal de bakjes uit de magnetron.

Let op: de bakjes zijn heet!
Verwijder de afdekfolie volledig voor het serveren.
Voeg de biefstuk reepjes en verse roomkaas met kruiden aan de groente toe en breng het gerecht op smaak met zout en vergemalen peper.
Verdeel de rijst en romige biefstukreepjes over twee borden en garneer het gerecht met bieslook.

Bron: Lassie

Terug