Dubbele varkenskotelet gevuld met zuurkool

varkenskotelet_zuurkool (2K)

  • 2 varkenskoteletten (met 2 ribben)
  • ½ kg zuurkool
  • 3 dl witte wijn
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 1 gesnipperd teentje knoflook
  • 10 jeneverbessen
  • tijm
  • laurier
  • 50 g boter
  • zout & peper

Was de zuurkool grondig en knijp het droog.
Laat de sjalot en de knoflook zachtjes fruiten in boter, roer er de zuurkool door, giet er de wijn bij en vermeng met tijm, laurier en jeneverbessen.
Laat zachtjes garen gedurende 30 minuten onder een deksel.
Breng op smaak met zout & peper.
Laat een beetje afkoelen.
Snijd de koteletten bijna doormidden tot aan het been, maar laat de uiteinden heel.
Vul met zuurkool en bind vast met keukenkoord.
Bak het vlees goudbruin langs beide kanten in een klontje boter en gaar verder in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 15 minuten.
Snijd het vlees in dikke plakken en dien op met de overgebleven zuurkool en gekookte aardappelen.

Foto: Bart Van Leuven
Bron: Foodstyling

Terug