Kalfsvlees met citroen en venkel

  • 2 venkelknollen, zonder de stelen in superdunne plakjes gesneden
  • het groen van de venkel, fijngesneden
  • 400 g mooie kalfsmuis, superdun gesneden
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 citroen
  • 2 eetl. frisse, extra vergine olijfolie (bijv. van Sicilië)
  • 1 bosje bieslook, fijngehakt
  • peper en zout

Verdeel de venkel over een platte schaal en leg er het kalfsvlees op.
Rooster de pijnboompitten licht in een droge koekenpan.
Knijp de citroen uit over het vlees.
Verdeel de olie over het vlees en bestrooi royaal met peper en zout, bieslook, het fijngesneden groen van de venkel en pijnboompitjes.
Lekker als zomers hoofdgerecht met een rijstsalade met doperwtjes met munt.

Bron: Meeuwig & Zn.

Terug