Preischotel

voor 2 personen

  • 400 g aardappelen
  • 500 g prei
  • 150 g rundertartaar
  • 1 eetl. currypasta
  • ½ dl halfvolle yoghurt (biogarde)
  • 50 g geraspte belegen 30+ kaas

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water net gaar.
Maak de prei schoon en snijd de groente in grove ringen.
Bak de tartaar in een braadpan al roerend gaar en rul.
Bak de currypasta even mee.
Voeg de prei toe en roerbak de prei in enkele minuten gaar.
Warm de grill voor.
Snijd de aardappelen in plakken.
Schep het preimengsel in een ovenvaste schaal en dek dit af met de plakken aardappel.
Meng de yoghurt met de kaas en verdeel dit over de aardappelen.
Laat de schotel onder de hete grill in 15 minuten bruin kleuren.

Bron: Voedingscentrum

Terug