Gratin met worst en paprika

gratin_worst (4K)

  • 1 magere rookworst
  • 1 eetl. vleesfond
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 1 theel. peperkorrels
  • 150 g geraspte 20+-kaas

Verwarm de oven voor op 250 °C (heteluchtoven 225 °C).
Maak de paprika's schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Maak de courgette schoon en snijd deze in dunne plakjes.
Verwarm de vloeibaar bakken en braden in een pan en bak de paprika en courgette ongeveer 5 minuten op een laag vuur, tot de groenten zacht beginnen te worden.
Snijd de worst in plakjes.
Leg de plakjes worst aan één kant van een ovenschaal en de groenten aan de andere kant.
Breng 1½ dl water aan de kook en meng met de fond, tomatenpuree en peperkorrels.
Schenk dit mengsel over de groenten.
Bestrooi het gerecht met de kaas, plaats de schaal in de oven en laat de kaas in 8 - 10 minuten smelten.

Serveertip
Serveer met gekookte aardappels.

Life & Cooking

Terug