Estofado de cordero con alcachofas,
Lamsstoofschotel met artisjokken

estofado (3K)

  • 600 g lamsvlees (nek of schouder)
  • 8 artisjokken
  • 1 ui
  • 1 middelgrote winterwortel
  • 3 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 4 eetl. gehakte peterselie
  • 1 blokje vleesbouillon
  • 1 theel. verse rozemarijn
  • olijfolie, citroensap, zwarte peper en zout
  • 1 glas droge witte wijn

Buitenste harde blaadjes van de artisjokken verwijderen.
Eventueel de harde punten eraf snijden.
Het overgebleven hart van de artisjok in vieren snijden.
Onder water met een beetje citroensap wegzetten om verkleuren te voorkomen.
Wortel en ui schoonmaken en in kleine blokjes snijden.
Vlees in stukken van 2 x 2 cm snijden en bestrooien met zout en versgemalen zwarte peper.
Olijfolie verhitten in braadpan en hierin wortel en ui in ca. 3 minuten bakken.
Vlees toevoegen en aanbraden.
Wanneer al het vlees aangebraden is, bouillonblokje erin verkruimelen, tijm, rozemarijn en wijn toevoegen.
Kokend water toevoegen totdat het vlees onderstaat en zachtjes laten stoven.
Ondertussen de artisjokken afgieten en in ca. 15 minuten beetgaar koken met een bodem water.
Na ca. 45 minuten stoven, de artisjokken aan het vlees toevoegen en vervolgens nog ca. een kwartier mee laten stoven.
Eventueel het vocht binden met wat aardappelmeel voor een dikkere saus.
Gehakte peterselie erover strooien en serveren met gekookte kruimige aardappels.

Bron: Charlotte Spoorenberg; levensmiddelentechnoloog en redactora gastronomía
Gepubliceerd door: Spaans Leren

Terug