Kalfssukadelappen

  • 500 g kalfslappen (sukade)
  • 60 g boter
  • snufje zout
  • snufje peper
    • bouquet garni
  • 1 ui (in ringen gesneden)
  • 4 tomaten (ontveld en in blokjes)
  • 1 prei (alleen wit, in ringen gesneden)
  • 1 stengel bleekselderij (in stukjes gesneden)
  • 1 takje tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 6 peperkorrels (wit, gekneusd)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 borrelglaasje rode wijn
  • 1 borrelglaasje port (rood)
  • 1 pot kalfsfond

Verhit in een braadpan de helft van de boter.
Schroei het sukadestuk rondom dicht.
Haal het sukadestuk uit de pan en fruit de ui in de bakboter ca. 1 minuut.
Voeg de tomaten, prei, bleekselderij, tijm, laurierblaadje en peperkorrels toe.
Pers de knoflook er boven uit.
Blus het geheel met de rode port en de rode wijn af en leg het sukadestuk terug in de pan.
Voeg de rest van de boter toe.
Voeg zoveel kalfsfond (evt. aangevuld met water) toe tot het sukadestuk onder staat.
Breng alles net tegen de kook aan.
Gaar het vlees met het deksel op de braadpan in ca. 1½ uur op laag vuur.
Neem het sukadestuk uit de braadpan en laat dit even rusten.
Zeef de fond en laat het iets inkoken.
Snijd het sukadestuk in 4 plakken en verwarm ze in de saus.
Lekker met pasta en kropsla.

Bron: Vlees.nl

Terug