Pasta met bloemkool en knoflook-broodkruim

  • ½ bloemkool
  • circa 12 cm stokbrood, liefst oud
  • 5 eetl. zeer goede olijfolie
  • 2 tenen knoflook, ragfijn gehakt
  • 3 eetl. Thaise vissaus
  • 1 mespunt chilipeper
  • 400 g linguine of spaghetti

Verdeel de bloemkool in kleine roosjes, snij de resterende stronk als je dat wil in kleine stukjes.
Snijd het stokbrood in stukjes en draai die in een keukenmachine tot grof kruim.
Verhit een sliert olijfolie in een koekenpan en bak er al omscheppend het kruim in, samen met de knoflook, nam pla en de chilipeper, tot het goudbruin kleurt.
Bewaar.
Breng een grote pan water met zout aan de kook en doe er de pasta en 2 à 3 minuten later de bloemkool in; voeg kook tot de pasta al dente is.
Giet af en meng met het broodkruim in de pan, waaronder je weer even het vuur hebt aangezet.

Bron: Onno Kleyn

Terug